Vinyl produktion

Vinyl presning og produktion (LP)

Fremstillingen af de analogeVINYL produktion vinylplader eller grammofonplader, er et kapitel for sig! Vi varetager den fulde produktion fra A-Z - ikke kun presningen. Det vil sige at flere omkostningstunge dele af processen er enten helt fraværende eller minimale.

Og på trods af en gevaldigt efterspørgsel på produktionen af vinylplader, hos alle producenter verden over, kan vi levere allerede efter kun ca. 20 arbejdsdage, hvis man ikke ønsker testpres forud.

Som den ældste udbyder af vinylplader i DK, har vi et meget langt og grundigt erfaringsgrundlag. Vores produktionskapacitet er enorm. Vi bruger egne skærestudier, egne lydstudier, trykkerier, varetager intensiv kvalitetskontrol og pakker m.m.. Infrastrukturen er, kort og godt, noget nær 100% velkørende, og vi kan derfor både holde et stærkt konkurrencedygtigt prisniveau alle kan være med til og, ikke mindst, overholde vores leveringsaftaler.

Send os en briefing på dine ønsker - så returnerer vi til dig med det nødvendige hurtigst muligt.

At passe på sine vinylplader er vigtigt - se artikel fra "Rolling Stone" februar 2020.

Vinyl plader versus CD i USA 2022

Interessen for vinyl produktioner har bidt sig fast og flere og flere anskaffer sig igen grammofonpladespillere. Vi er glade for at kunne levere disse “dinosauere”, som forlængst har bevist deres duelighed - og, som nævnt, for at være blandt de hurtigste på et marked, som i disse år er under stort pres alle steder i verden, og til yderst attraktive priser! Tiden har desuden vist at mange tryksagsdesign hertil, er blevet rene klassikere, som eftertiden værner om. LP’en længe leve!

Vi fremstiller fra 300 stk. og opefter, både 7”, 10” og 12” sort vinyl, ved førstegangsordre. Farvet vinyl starter ved min. 500 stk.  “White label” produktioner (uden tryksager af nogen art) fremstiller vi ikke mere.

Detalje 3Ved vinyl produktion benytter vi den gamle teknologi og håndværkskunnen tilsat moderne knowhow. Til forskel for de digitale medier, stilles der ved vinyl-fremstilling, særligt ved selve skæringen, krav til den enkelte medarbejder der beskæftiger sig hermed, idet resultatet i Detalje 2høj grad beror på kendskab til vinylens særegne egenskaber og på den håndværksmæssige kunnen til at udnytte disse.

Ved selve presningen af vinylpladerne benyttes der udelukkende såkaldt “Jomfru-vinyl”, dvs. ren vinyl som aldrig har været brugt til andre forDetalje 1mål. Vinyl kan rent faktisk bruges flere gange og den overskydende vinyl fra produktionerne genanvendes da også: Den granuleres og kan benyttes igen til andre og mindre krævende produktioner, såsom farvede LP'er, Picture discs og Splatter LP'er - hér er lydkvaliteten nemlig ikke så vigtig. Desuden kan vi nu (pr. 2020) fremstille sorte vinyler af dette, men med en lydkvalitet der svarer til farvede vinyler. Se også under "Økologiske produktioner".

Download Service

Vi tilbyder desuden en download service, for dem der ønsker at tilbyde deres kunder, muligheden for at downloade en digital MP3 version.  Find mere information om dette under "Vinyl & Download".

Vi leverer alle formater:

DSC_62627” • ca. 40 g. Vinyl.

Anbefalet* spilletid pr. side

45 rpm op til max. 4:10 min.
33 rpm op til max. 5:45 min.


10” • ca. 100 g. Vinyl.DSC_1222

Anbefalet* spilletid pr. side

45 rpm op til max. 8:30 min.
33 rpm op til max. 11:30 min.


12” • ca. 140 el. 180 g. Vinyl.DSC_6284

Anbefalet* spilletid pr. side

45 rpm op til max. 12:00 min.
33 rpm op til max. 17:30 min

*Bemærk at mange variationer er mulige - vores anbefaling er kun at opfatte som en tommelfingerregel. Principielt set kan der skæres over 30 min. pr. side, hvis det skulle være...men ikke uden konsekvenser fordi: Maximal spilletid på vinyl plader er direkte relateret til selve lydproduktionen og typen af musik og til specielle individuelle ønsker. F.eks.: Jo højere volumen er og jo mere bas vinylen skal indeholde, jo kortere spilletid.

• Sort vinyl er det mest anvendte og mest hi-fi korrekte, men vi kan nu levere op til 28 forskellige farver og transparens samt picture discs m.m. Forhør dig gerne nærmere.

• Vores standard vægt på 12" vinylen er ca. 140-150 gr. ligesom en tungere version i 180 gr. er en mulighed. Der er dog ikke lydmæssige forskelle på de 2 versioner.

• Til forskel fra digitale medier, er det med vinylmediet muligt at få testpres til godkendelse, før det endelige oplag presses. Dette tilvalg kan i mange tilfælde være ønskeligt.

TryksagerneVinyl.Lysbaggr.2.lys                                            

Fremstilles i offset tryk, som oftest i CMYK-farver. Til selve vinylpladen skal der fremstilles 2 labels. Der kan leveres standard inderposer med eller uden foring, sorte, hvide eller med tryk på. Selve coveret kan være enkle såkaldte Disco-bags uden ryg, som oftest bruges til promoversioner, f.eks. “White label” produktioner i mindre oplag. Eller der kan fremstilles 2 s. covers m. 3 mm ryg, i kraftigere karton, både 300 og 350 g. med Offset tryk eller 4 s. Gatefoldcovers ditto, men med 6 mm ryg. Eller enkelt sleeves med 5 mm ryg (WideSpine sleeves) til 2 plader, for 3-4 LP'er med 8 mm ryg etc.  Der kan trykkes på begge sider at kartonet - indersiden (den ubestrøgede side) benyttes, hvis man ønsker en mere ru og mat overflade.
Desuden er diverse andre tryksagsdetaljer såsom mat lak, laminering, specialfarver, præg m.m. mulige.
Der kan fremstilles og ilægges tekstark, plakater, download-links etc.; vi kan håndnummerere omslagene med unikke numre og der kan naturligvis kombineres med indsatte digitale medier: En CD-Audio, video eller en DVD.

For yderligere info om vinyl mediet, se også linket her.

For info om DMM (Direct Metal Mastering) skæreteknikken, se linket hér.

Har du spørgsmål...? LOGO ok 2014
Vi står altid parat til at hjælpe dig gennem din Vinyl produktion.
Kontakt os på tel. 33 12 30 12 eller via info@dancd.dk

Professionel full service producent af digitale og analoge medier. Vi tilbyder desuden udarbejdelse af grafisk design og tryksags-fremstilling, lige fra plakater, løbesedler, annoncer og visitkort til bogproduktion.