Genbrug og Co2 neutrale løsninger – Re-vinyl

Vi arbejder hele tiden på at kunne tilbyde holdbare løsninger såsom genanvendt vinyl/PVC, papir og pap fremstillet af genbrugt materiale, nedbrydeligt cellofan, plantebaserede trykfarver, Co2 neutrale løsninger m.m..

De sidste nyheder hér er blandt andet:

Ved at genanvende det overskydende vinyl fra alm. produktioner, kan vi nu fremstille både sorte, farvede og multifarvede vinylplader (hvoraf hver enkelt er unik) med en rimelig god lyd - svarende omtrent til en alm. farvet vinylplade. Vi kalder dem Re-Vinyls. Her er tale om 100% genanvendte materialer fra vores in-house materialegenskabelsessystem, og produktionen af Re-Vinyl er helt i overensstemmelse med de nuværende DIN standarder for industrielt fremstillede vinylplader. Ved produktionen af farvede vinyler fremstillet på denne måde, er udvalget bestemt af hvad der er til rådighed på et givet tidspunkt. Denne produktionsform medfører en aktiv reduktion af plastspild og promoverer samtidigt global beskyttelse af omgivelserne. Desuden er produktionen meget energi-effektiv, og nærmest fuldstændig CO2 neutral.

Ved trykning til vinylplader kan vi nu også tilbyde genanvendt papir og karton til f.eks. inderposer (190 gr.) og ydersleeves (350 gr.). Kartonet er ganske lækkert omend det ikke er helt så hvid og stift som nyt. Denne type karton kan også anvendes til komplette kartonløsninger (uden bakke/pvc) til CD'er, ligesom der er et matchende papir til booklets etc.. Vi kan desuden benytte plantebaserede trykfarver.

Dernæst er der naturligvis FSC-certificerede materialer - dvs. materialer (papir og karton) der er fremstillet på en korrekt og samvittighedsfuld måde, indenfor de love og rammer der er bestemmende for FSC-certificering. Disse materialer er at foretrække når der kræves helt lyse, hvide papirer og specielle gramvægte, da der er flere at vælge imellem. Desuden er det ikke helt så kostbart som genanvendt materiale.

Cellofanen eller shrinkwrappen er lidt vanskeligere at finde en løsning på. Vi har endnu ikke fundet en der er 100% nedbrydelig og som kan bruges til både CD'er og vinyler. Der er en løsning der er lavet af 99% genanvendelige og naturlige råmaterialer som kan genanvendes eller nedbrydes i naturen med 20% pr. år og uden at efterlade microplastic. Dette materiale er dog vanskeligt at opdrive på verdensmarkedet, da megastore firmaer som f.eks. Ikea opkøber det meste. Vi kan derfor ikke lagerføre det pt.. Et alternativ til cellofanen kan være en bandarole eller folie fra andre økovenlige kilder.

Vi kan, som et yderligere alternativ, foreslå at man betaler et givent beløb pr. CD, DVD eller LP til en organisation der varetager økologiske og/eller Co2 neutrale interesser. Dermed gives der ydermere en sikkerhed for at alle penge går til det rette formål.

Vor fabrik støtter desuden et regionalt naturbevarelses projekt.

Er du interesseret i at høre mere om ovenstående, så send os dine spørgsmål og ønsker - så vender vi tilbage med det nødvendige.

----

OBS! Da mulighederne vil skifte over tid, vil det være nødvendigt at vi opdaterer disse ved en given forespørgsel.

----

Har du spørgsmål...?LOGO ok 2014
Vi står altid parat til at hjælpe dig gennem din CD, DVD eller Vinyl produktion.
Kontakt os på tel. 33 12 30 12 eller via info@dancd.dk

 

Professionel full service producent af digitale og analoge medier. Vi tilbyder desuden udarbejdelse af grafisk design og tryksags-fremstilling, lige fra plakater, løbesedler, annoncer og visitkort til bogproduktion.