CD fremstilling

CD-Audio og CD-ROM produktion

“Rigtige” CD’er fremstilles via den originale Glasmaster-proces...

DSC_6258Vi fremstiller dine CD'er efter den såkaldte Glasmaster-proces, der giver det optimalt mest stabile og dermed mest professionelle produkt, i oplag fra 500 stk. og opefter. Bemærk, at Glasmaster-processen ikke er den samme som en kopiering/brænding over på CD-R medier, som kan resultere i et mere, på sigt, ustabilt produkt.

Vi tilbyder bl.a. følgende formater (CD-Audio / CD-ROM):

• Standard CD (120 mm) 78 min. (CD-Audio), 700 MB (CD-ROM)

Sådan bliver en CD, i korte træk, til:

CD’ens tilblivelse går over 5 trin... CD.DVD

• Glasmasterering
• Galvano
• Sprøjtestøbning
• Tryk på selve CD’en
• Færdiggørelse/pakning

I Glasmaster-processen brændes data eller lyd, via laser, over på en glasplade påført en fotoresist film. Da processen stiller store krav til præcisionen, kræves et 100 % støvfrit miljø.

Næste trin er Galvano, hvor selve sprøjtestøbningsformen, kaldet Stamperen, fremstilles. Dette sker via en galvanisk proces, hvor der overføres nikkel til Glasmasteren. Herved fremstilles der en negativ kopi af selve Glasmasteren. Denne nikkelform, Stamperen, benyttes til selve Sprøjtestøbningen.

Ved Sprøjtestøbningen fremstilles selve CD’en i det antal, der er bestilt. En CD består primært af polycarbonat, der smeltes og under højt tryk presses ind mod Stamperen. Polycarbonaten afkøles nu, og hermed har man fremstillet en CD, der dog, på dette stadie, stadig kun består af en transparent polycarbonat skive med data. Før CD’en kan afspilles, skal der pålægges et lag, der kan reflektere CD-afspillerens laserstråle. Dette foregår ved at pålægge CD’en et aluminiumslag, der herefter UV-lakeres for at beskytte det mod luftens ilt. Til sidst scannes alle de producerede CD’er for eventuelle lak- og datafejl.

Trykning på selve CD’en.CD-mediet
Nu er CD’en klar til afspilning, men den skal først tilføjes et tryk med den tekst og/eller billede, der er grafisk udarbejdet hertil. Der findes to trykteknikker hertil: Serigrafi/Silketryk eller Offset tryk. Begge teknikker består af tryk med farve direkte på CD’ens overflade. Hvilken teknik der vælges, afhænger af det valgte design på den enkelte produktion, da begge teknikker har både fortrin og ulemper.

Jewelboxe mmI den afsluttende færdiggørelse og pakning, samles CD’erne med de valgte embal-lagetyper og tryksager. Du kan få alt lige fra almindelige standardløsninger til specielt designede pap- eller kartonløs-ninger.

Spec.Box 1Spec.box 3Spec.box 2

 

 

 

Træbox 2 Træbox 1 Spec.box 4 Spec.box 5

Har du spørgsmål...?LOGO ok 2014
Vi står altid parat til at hjælpe dig gennem din CD produktion.
Kontakt os på tel. 33 12 30 12 eller via  info@dancd.dk

 

 

Professionel full service producent af digitale og analoge medier. Vi tilbyder desuden udarbejdelse af grafisk design og tryksags-fremstilling, lige fra plakater, løbesedler, annoncer og visitkort til bogproduktion.